In 1987 begon René Hoksbergen zijn carrière als makelaar in Barneveld. Na 2 jaar werken in een vooral agrarische omgeving werd het tijd voor een grotere diversiteit aan woningen. Dit deed hem terugkeren naar Zeist. Na een periode in loondienst te hebben gewerkt en een aantal jaren eigenaar te zijn geweest van een succesvol traditioneel makelaarskantoor, startte hij in 2010 samen met Jannetta Dorsman ‘Woningadviseurs’.

René over zijn passie:
“Vanuit mijn grote interesse in architectuur en oude en karakteristieke panden zie ik een huis niet als ‘alleen maar een stapel stenen’. Een huis is een beleving, heeft een emotionele waarde. Kopers vinden die deze waarde herkennen en samen met de verkopers tot een goede overeenkomst komen, is wat het vak zo aantrekkelijk maakt. Daarbij hou ik van de interactie met mensen en mijn adviserende en coördinerende rol in het verkoopproces. Door mijn jarenlange ervaring binnen de makelaardij denk ik te mogen zeggen dat men kan vertrouwen op een uitgebreide kennis, zowel binnen de bestaande bouw als nieuwbouw.

Welke woorden mij en mijn werkwijze omschrijven? Authenticiteit, oprechtheid en respect. Ik ben mezelf en wil kunnen staan voor wat ik zeg en beloof. Voor mij is geloofwaardigheid namelijk de basis van goed zaken doen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan respect naar zowel de verkopers als de kopers, maar ook bij de partijen onderling. Het moet voor iedereen een mooie stap in de toekomst zijn.”

“Als ik niet met mijn werk bezig ben dan vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan en in de tuin, vergezeld door onze hond Spikey, aan de gang te zijn. Ik kan erg genieten van het fysieke werk en de frisse lucht. Bij mijn hobby golf kun je misschien niet van fysiek ‘werk’ spreken, maar is het eveneens lekker bezig zijn in de natuur wat me zo aanspreekt bij deze sport. Verder bezoeken mijn vrouw en ik graag een concert of theaterstuk en hebben we een lijstje met steden waarvan we de afgelopen jaren al een aantal hebben bezocht. Gelukkig zijn er nog wel een paar over die we de komende jaren hopen af te kunnen strepen.”